theater, cursus 2011-2012

Er zijn heel veel soorten theater: cabaret, musical, toneel, poppenkast en nog veel meer. En er komt heel veel bij kijken. Decors en kostuums, attributen en belichting, en natuurlijk goede ideeën!

En daar zijn de kinderen al druk mee bezig geweest. Emily maakt een soort mini-theater, waarin ze laat zien hoe de figuur “een geplette kabouter”, die een rol speelt in de schoolfilm, is ontstaan.

Een andere groep kinderen wil liever iets “live” op het toneel presenteren. Eigenlijk wordt het een soort talentenjacht, waar de kinderen allerlei verschillende onderdelen van gaan verzorgen. Er komt een theaterdocent helpen met de voorstelling en we gaan echt optreden in het Bijlmerparktheater!

Les van 8-2-2012

Lize heeft vandaag haar vestje afgemaakt. Ze moest er alleen nog een knoopje aan naaien. Juf Ank heeft haar geleerd hoe dat moet. Daarna gaat ze verder werken aan haar Lady Gaga masker. Eerst gaat ze het masker lakken, daarna een elastiek eraan maken en als laatst allemaal “versiersteltjes’ erop maken.

Dagmar is bezig met tekstkaartjes schrijven. Op de computer is ze de tekst aan het uit typen, daarna plakt ze de teksten op de kaartjes voor de quiz.

Emily:Zo die bloem staat eindelijk stil”, “Ik heb hem vast gemaakt met een kartonnetje”. “Bij mij gaat het te gek!” Volgende keer gaat ze kijken wat ze voor de quiz kan doen.

Max heeft zijn hoed afgemaakt. Daarna is hij bezig geweest met een vlinderdasje te maken van stof. Voor het eerst op de naaimachine..hij vond het erg leuk en het strikje voor de directeur is goed gelukt! Nu gaat hij nadenken over een nieuw plan voor de volgende les.

Joëlle gaat vandaag haar truitje afmaken. Ze kwam erachter dat deonderkant goed gestikt was, maar dat het truitje bij haar taille toch iets te groot was. Daarom heeft ze vandaag van juf Dawn geleerd hoe ze een rits in haar truitje kon zetten. Het was een lastige klus, maar het is haar gelukt!

Rebecca heeft vandaag geschilderd. Ze was even verdrietig, omdat het toch niet helemaal ging zoals ze wilde, maar uiteindelijk was ze blij met het eind resultaat!

Het was weer een fijne les!

Vandaag, 21 maart kwam Carina voor de tweede keer om te helpen met het maken van de voorstelling in het Bijlmerparktheater. Oei wat moeilijk, al die leuke ideeën en dan toch moeten kiezen omdat het natuurlijk niet een avondvoorstelling is! Goed geoefend hoor!

Deze diashow vereist JavaScript.

Er staan een paar foto’s onder “nieuws” gemaakt tijdens de repetities van 4 april.

En toen was de voorstelling!!! Vandaag, 14 april hebben de kinderen hun voorstelling laten zien in het Bijlmerparktheater. Kijk voor foto’s die gemaakt zijn vlak voor de voorstelling op de pagina “nieuws”. En op de voorstelling is ook gefilmd en gefotografeerd. Dat is te zien op de site van de Jeugdtheaterschool zuidoost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s